Евтина почивка на море в Закинтос (Занте). All Inclusive на Лаганас в Гърция

Закинтос или Занте (Гърция) е третият по големина остров в Йонийско море с население от над 42000 жители. Той е един от най-известните Йонийски острови и обхваща площ от 410 кв. км и крайбрежна ивица от над 120 километра по дължина.

Остров Закинтос и почивка в Гърция

Релефът на остров Закинтос е разнообразен; има плодородни равнини в югоизточната част, които се сливат плавно с тихите заливи и златистите плажове, докато в западната част на острова планинския релеф е доминиращ и има много стръмни скали по бреговете до морето.

Мекият, средиземноморски климат и изобилни зимни валежи благоприятстват за гъстата растителност на Занте и най-вече за отглеждането на маслинови гори, касис, грозде и цитрусови плодове.

Град Закинтос е столица и главен град на острова и на едноименната префектура (административен район в Гърция). Намира се в източната част на острова и е с площ от около 46 km²

Закинтос е с процъфтяващ туризъм и е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция .

Заливът Навагио (Navagio) е част от атракциите на остров Закинтос и е популярен не само заради уникалната си красота, но и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение.

Друг популярен плаж на острова е Лаганас, където всяка година хиляди костенурки Caretta (застрашен от изчезване вид) идват за да снесат яйцата си.

Прочутите сини пещери на един от западните брегове на остров Закинтос привличат много туристи, които искат да се гмурнат в тях, като до тях може да се стигне единствено по море.

Пътуването до Закинтос може да се осъществи със самолет, но по този начин почивките се оскъпяват, а и за предпочитане е да се използват фериботите, които ще ви дадат възможност да разгледате неповторимата природа. Много от туристическите фирми предлагат намаления, отстъпки или различни промоции за цените за All Inclusive почивка през лятото на острова при ранна резервация. Други острови, които можете да разгледате са остров Санторини, Крит и Корфу (Керкира), които по нищо не отстъпват на Занте.

Популярни публикации от този блог

Закинтос Гърция почивка All Inclusive лято 2020